Nieuws

Volg het laatste nieuws over de zwerfkatten. Bijzondere vangacties, aankondiging van evenementen, verslagen van bijvoorbeeld onze Open Dag en andere belangrijke gebeurtenissen… u vindt het allemaal hier!

Sponsorloop 2019

klik om te vergroten

18 maart 2019  Op 7 april gaan vrijwilligers Ingrid, Lindsey en Daphne de benen uit hun lijf rennen tijdens de 1/4 marathon van Rotterdam om geld in te zamelen voor de gewonde zwerfkatten. Het leven van een zwerfkat gaat niet bepaald over rozen en op straat schuilt het nodige gevaar. Naast de standaard zorg zoals neutralisatie en vaccinatie, ontfermt Stichting Zwerfkatten Rijnmond zich ook over gewonde katten en kittens. Wilt u de pechvogels een steuntje in de rug geven? Sponsor dan onze lopers en maak een bedrag over op:
IBAN: NL82 ABNA 0428 5575 97
t.n.v. Stichting Zwerfkatten Rijnmond,
o.v.v. ‘Sponsorloop 2019’

Namens de gewonde katten: bedankt!

Terug thuis!

  • Nieuws 2019

26 januari 2019 Uiteindelijk zijn er 13 katten gevangen bij de fruitteler in de Hoekse Waard. Waaronder de kat van de buren die het lekkere hapje in de vangkooi niet kon weerstaan. Uiteraard is die meteen weer losgelaten. Zes katten zijn gisteren teruggeplaatst. Onder het toeziend oog van een echte sneeuwpop stoven ze alle kanten op om snel weer hun vertrouwde en warme plekje in de schuur op te zoeken. De katten worden goed verzorgd en hebben daar alle ruimte, ze waren dus blij om terug thuis te zijn. De overige zes jonge zwerfkatjes worden gesocialiseerd in gastgezinnen. Zij zijn wel schuw maar nog in de leeftijd dat het mogelijk is om ze te wennen aan een bestaan als huiskat. Als het lukt, daar gaan we wel van uit, wordt een fijn thuis voor ze gezocht.

Toch meer dan gedacht?

  • Nieuws 2019

21 januari 2019 Vandaag zijn we een vangactie gestart bij een fruitteler in de Hoekse Waard. De melding betreft 10 katten en ze worden daar goed verzorgd, zo wisten wij precies waar de vangkooien te plaatsen. Het begon een tijdje geleden met een aanlooppoes die al snel een nestje kreeg. Maar er volgden meer en de verzorger heeft op tijd aan de bel getrokken. De katten zien er heel gezond uit en inmiddels, laat op de avond, is onze vangvrijwilliger op weg naar de opvang met nummer 9 en 10. Maar er is al een elfde kat gezien! Morgenochtend gaan de katten naar de dierenarts en worden ze uitgelezen op chip, nagekeken, ontwormd, ontvlooid, ingeënt en geneutraliseerd. Daarna mogen ze even bijkomen in de opvang en gaan ze uiteraard weer terug naar hun vertrouwde omgeving. Wordt vervolgd…

2018 in beeld

  • 2018 in beeld

10 januari 2019  Inmiddels een traditie, de jaarlijkse terugblik op onze website met beelden van de meest opvallende gebeurtenissen. 2018 was een jaar met extremen. Een ijskoude nawinter gevolgd door een oververhitte zomer… en dat niet alleen door de hoge temperaturen, vooral ook vanwege de drukte door de vele moederpoezen en kittens in de opvang waar we onze handen vol aan hadden. We kregen veel aandacht in de media, beleefden heel wat avonturen met de zwerfkatten en we hadden iets te vieren: het 15-jarig bestaan van de stichting. Maar het was ook een jaar met een droevig afscheid dat ons diep in het hart heeft geraakt. In dit overzicht blikken we terug op een bewogen jaar…

Wethouder op bezoek

  • Nieuws Wethouder op bezoek

14 november 2018  Afgelopen maandag is wethouder Bert Wijbenga een kijkje komen nemen bij ons in de zwerfkattenopvang. De Rotterdamse wethouder die onder meer over dierenwelzijn gaat, was zeer geïnteresseerd in onze werkzaamheden en wat er voor komt kijken om de populatie beheersbaar te houden volgens de TNR-methode: het vangen, behandelen, verzorgen en terugplaatsen van verwilderde katten en het socialiseren van jonge zwerfkatjes. De wethouder liet weten het bijzonder te vinden dat hiervoor zo veel vrijwilligers zich inzetten en hij was onder de indruk van de professionaliteit van de zwerfkattenopvang. Ook enthousiasmeerde hij ons om vooral door te gaan met het goede werk voor het welzijn van de zwerfkatten.

Boek voor ‘bazen’

  • Nieuws Poezen, handleiding voor bazen

11 november 2018  Begin november werd het boek ‘Poezen, handleiding voor bazen’ gepresenteerd. Radio Rijnmond koos ervoor om schrijver Annemarieke Piers te interviewen in onze opvang voor de zwerfkatten, die hebben juist geen eigenaar maar dat kan altijd nog komen. Het prachtig vormgegeven boek met vrolijke illustraties van Maartje Kuiper verhaalt over alles wat een ‘poezenbaas’ weten moet: van een workshop katten aaien en kattentaal tot de kat gelukkig maken. Beetje voor beetje en met de nodige humor wordt mysterieus en ondoorgrondelijk kattengedrag ontrafelt: leerzaam, herkenbaar en een aanrader voor elke kattenliefhebber. Annemarieke en uitgeverij Snor waren zeer onder de indruk van ons werk voor de zwerfkatten en hebben een aantal boeken gedoneerd voor de vrijwilligers. Hartelijk dank! Poezen, handleiding voor bazen

Geweldige Open Dag

klik voor vergroting met bijschrift

31 oktober 2018 We kunnen terug kijken op een geweldige Open Dag. Naar schatting 1200 mensen vonden hun weg naar de kattenopvang in Prinsenland waar een enthousiast team vrijwilligers klaar stond om iedereen te ontvangen. Met zo veel bezoekers moest men soms even in de rij staan. Gelukkig hoefde niemand zich te vervelen en viel er genoeg te beleven voor jong en oud: de braderie, de lekkere hapjes… en natuurlijk de katten en kittens zelf die veilig in hun kamertje de stoet voorbij zagen komen. Het zonnetje scheen en de warme reacties deden de frisse najaarswind snel vergeten. Wat een feest om zo je 15-jarig bestaan te kunnen vieren; namens de zwerfkatten iedereen bedankt!

Bekijk hier een videoverslag van AD

Kom langs in de opvang

  • Open Dag 2018

Op de laatste zondag van oktober gaan onze deuren weer open voor de donateurs en belangstellenden. Een dag met een uurtje extra (wintertijd!) en met een extra feestelijk tintje vanwege het 15-jarige bestaan van de stichting.
Zondag 28 oktober 10.30 – 16.30 uur
Anthonetta Kuijlstraat 81, 3066 GS Rotterdam

Elke dag Dierendag

5 oktober 2018 Gisteren draaide lokale TV zender Open Rotterdam een dagje mee met ons. Dit in het kader van Dierendag. Uiteraard schitterden de katten en kittens in de opvang maar het team van Open Rotterdam reed ook mee naar IJsselmonde waar een zwerfpoes net in de vangkooi was gelopen. Haar kittens, jonge zwerfkatjes van een half jaar, waren al eerder gevangen, hun moeder liet wat langer op zich wachten. In de opvang zal ze naar de dierenarts gaan om nagekeken en gesteriliseerd te worden zodat ze niet weer een nestje krijgt. Net als al de andere katten die het hele jaar door worden opgevangen, gaat ook zij een betere toekomst tegemoet. ‘Elke dag Dierendag bij Stichting Zwerfkatten Rijnmond’, aldus Open Rotterdam.

Zomerdrukte

29 juni 2018 Met de zomervakantie voor de deur trekt Stichting Zwerfkatten Rijnmond aan de bel middels een noodoproep in de media. Juist nu is het erg druk in de kattenopvang. De meldingen blijven binnenkomen en de tweede golf kittens is zo onderhand toe aan een fijn thuis. Maar de doorstroom hapert omdat mensen pas na hun vakantie een kat of kitten willen adopteren, heel begrijpelijk natuurlijk. Toch roepen we iedereen op: bent of kent u iemand die per direct op zoek is naar een nieuw huisgenootje? Doe een aanvraag, zodat deze kleintjes een heerlijke en avontuurlijke zomer tegemoet kunnen gaan op hun nieuwe stek.
Naast aandacht in de regionale en landelijke edities van o.a het AD, kwamen er ook meerdere filmploegen langs in onze opvang:
Hier de uitzending van RTV Rijnmond>
Bekijk ook de video van Lifestyle for Pets>
En we kregen bezoek van EditieNL> 

Power to the ladies!

8 april 2018 Proficiat! Onze powerladies Daphne, Lindsey, Maartje en Bente hebben de finish glansrijk gehaald. En nog mooier, hiermee hebben ze het geweldige bedrag van 1.580 euro binnengehaald. Vanochtend liepen ze in zonnige omstandigheden de ¼ marathon van Rotterdam om die andere powerladies, de moederpoezen in onze opvang, een steuntje in de rug te geven. Moederpoezen hebben veel energie nodig om melk te produceren en om hun kittens te verzorgen, dus speciaal krachtvoer kunnen ze heel goed gebruiken. En daar is dit jaar het sponsorbedrag voor bedoeld. Bedankt meiden en natuurlijk iedereen die heeft gedoneerd, het kittenseizoen kunnen we niet beter beginnen!

UPDATE: Er zijn na zondag nog flink wat donaties gedaan voor onze powerladies en het bedrag is opgelopen tot €1650!

Nieuwe transportbus

Nieuws Nieuwe transportbus SZR

19 maart 2018 Afgelopen woensdag kregen we de sleutels overhandigd van een gloednieuwe transportbus. Deze is geschonken door Pim en Gerda Blokland. Jaren geleden kwamen zij in aanraking met onze stichting, toen een poes hun tuin als veilige plek uitkoos voor haar kleintjes. Sinds deze actie zijn Pim en Gerda ons blijven supporten omdat ze ons werk heel belangrijk vinden voor het welzijn van de zwerfkatten. Toen onlangs een van onze bussen aan vervanging toe was en Pim hiervan hoorde, hebben hij en zijn vrouw besloten om ons te helpen. Gerda liet weten dat ze graag wil dat de vrijwilligers, die zich dag en nacht inzetten, kunnen vertrouwen op de bus en dat ze niet onderweg met panne komen te staan. Pim nam contact op met Jacques van Gorp, directeur van Opel dealer Orange Motors. Ook hij wilde helpen met een extra korting. Bedankt Pim, Gerda en Jacques!

Steun de moederpoezen!

Nieuws

Maart 2018 Zowel de marathon van Rotterdam als het kittenseizoen staan weer voor de deur! Zondag 8 april gaan enkele vrijwilligers zich uitsloven tijdens de ¼ marathon om geld in te zamelen voor de moederpoezen. Net als de hardlopers hebben moederpoezen veel energie nodig en krachtvoer kunnen ze goed gebruiken. De moederpoes blijft bij haar kittens tot ze oud genoeg zijn om geplaatst te kunnen worden. In deze periode is het belangrijk dat ze genoeg melk produceert, zodat de kittens goed kunnen groeien en gezond blijven. Daarom voorzien we deze powerladies graag van kwalitatief goed voer en daar hebben we uw hulp voor nodig!
Maak een bijdrage over op IBAN: NL82 ABNA 0428 5575 97 t.n.v. Stichting Zwerfkatten Rijnmond, onder vermelding van ‘sponsorloop 2018’. We zijn blij met elke bijdrage!

Vlaardingers bedankt!

11 februari 2018  Wat een geweldige donatie voor de zwerfkatten! Gisteren kwam een busje voorrijden dat tot de nok toe was gevuld met voer en toebehoren. Ingezameld door ‘Vermiste Katten In Vlaardingen’, een facebookgroep die katteneigenaren bijstaat met raad en daad als iemand zijn kat kwijt is. Beheerders Natascha, Mirella en Simone deden een oproep aan de leden en er werd enthousiast meegedaan aan twee spaaracties. En de leden zelf doneerden ook het nodige. Diergroothandel Van der Meer stelde het busje beschikbaar en na een tussenstop bij Pets Place en de volgestouwde gang van Simone, ging het richting onze opvang. Hartverwarmend en we zijn iedereen heel erg dankbaar! Lees het lieve verslag op hun Facebookpagina>

Nieuwsarchief 2017

Nieuwsarchief 2016

Nieuwsarchief 2015

Volg ons ook op Facebook

Volg ons ook op Facebook!

© Copyright - Stichting Zwerfkatten Rijnmond