Nieuws

Volg het laatste nieuws over de zwerfkatten. Bijzondere vangacties, aankondiging van evenementen, verslagen van bijvoorbeeld onze Open Dag en andere belangrijke gebeurtenissen… u vindt het allemaal hier!

Ze zijn binnen!

  • Nieuws sponsorloop

klik om te vergroten

7 april 2019  Hoera, de meiden zijn binnen! Luid aangemoedigd door het Rotterdamse publiek hebben ze vandaag de kwart-Marathon voltooid. En nog mooier: ook voor de zwerfkatten is er een goede reden om luid te juichen want Ingrid, Lindsey en Daphne hebben tot nu toe 1700 euro opgehaald. Dit jaar liepen ze zich in het zweet (het was warm!!!) om de gewonde katten een steuntje in de rug te geven. Met zo’n geweldig bedrag kan voor menig pechvogel het zonnetje weer gaan schijnen. Ingrid, Lindsey en Daphne; Chapeau! En alle sponsors natuurlijk heel erg bedankt namens de gewonde zwerfkatten.
UPDATE: met zo’n eindspurt kun je thuiskomen… het bedrag is opgelopen naar een totaal van 3039,30 euro!

Sponsorloop 2019

klik om te vergroten

18 maart 2019  Op 7 april gaan vrijwilligers Ingrid, Lindsey en Daphne de benen uit hun lijf rennen tijdens de 1/4 marathon van Rotterdam om geld in te zamelen voor de gewonde zwerfkatten. Het leven van een zwerfkat gaat niet bepaald over rozen en op straat schuilt het nodige gevaar. Naast de standaard zorg zoals neutralisatie en vaccinatie, ontfermt Stichting Zwerfkatten Rijnmond zich ook over gewonde katten en kittens. Wilt u de pechvogels een steuntje in de rug geven? Sponsor dan onze lopers en maak een bedrag over op:
IBAN: NL82 ABNA 0428 5575 97
t.n.v. Stichting Zwerfkatten Rijnmond,
o.v.v. ‘Sponsorloop 2019’

Namens de gewonde katten: bedankt!

Terug thuis!

  • Nieuws 2019

26 januari 2019 Uiteindelijk zijn er 13 katten gevangen bij de fruitteler in de Hoekse Waard. Waaronder de kat van de buren die het lekkere hapje in de vangkooi niet kon weerstaan. Uiteraard is die meteen weer losgelaten. Zes katten zijn gisteren teruggeplaatst. Onder het toeziend oog van een echte sneeuwpop stoven ze alle kanten op om snel weer hun vertrouwde en warme plekje in de schuur op te zoeken. De katten worden goed verzorgd en hebben daar alle ruimte, ze waren dus blij om terug thuis te zijn. De overige zes jonge zwerfkatjes worden gesocialiseerd in gastgezinnen. Zij zijn wel schuw maar nog in de leeftijd dat het mogelijk is om ze te wennen aan een bestaan als huiskat. Als het lukt, daar gaan we wel van uit, wordt een fijn thuis voor ze gezocht.

Toch meer dan gedacht?

  • Nieuws 2019

21 januari 2019 Vandaag zijn we een vangactie gestart bij een fruitteler in de Hoekse Waard. De melding betreft 10 katten en ze worden daar goed verzorgd, zo wisten wij precies waar de vangkooien te plaatsen. Het begon een tijdje geleden met een aanlooppoes die al snel een nestje kreeg. Maar er volgden meer en de verzorger heeft op tijd aan de bel getrokken. De katten zien er heel gezond uit en inmiddels, laat op de avond, is onze vangvrijwilliger op weg naar de opvang met nummer 9 en 10. Maar er is al een elfde kat gezien! Morgenochtend gaan de katten naar de dierenarts en worden ze uitgelezen op chip, nagekeken, ontwormd, ontvlooid, ingeënt en geneutraliseerd. Daarna mogen ze even bijkomen in de opvang en gaan ze uiteraard weer terug naar hun vertrouwde omgeving. Wordt vervolgd…

2018 in beeld

  • 2018 in beeld

10 januari 2019  Inmiddels een traditie, de jaarlijkse terugblik op onze website met beelden van de meest opvallende gebeurtenissen. 2018 was een jaar met extremen. Een ijskoude nawinter gevolgd door een oververhitte zomer… en dat niet alleen door de hoge temperaturen, vooral ook vanwege de drukte door de vele moederpoezen en kittens in de opvang waar we onze handen vol aan hadden. We kregen veel aandacht in de media, beleefden heel wat avonturen met de zwerfkatten en we hadden iets te vieren: het 15-jarig bestaan van de stichting. Maar het was ook een jaar met een droevig afscheid dat ons diep in het hart heeft geraakt. In dit overzicht blikken we terug op een bewogen jaar…

Nieuwsarchief 2018

Nieuwsarchief 2017

Nieuwsarchief 2016

Nieuwsarchief 2015

Volg ons ook op Facebook

Volg ons ook op Facebook!

© Copyright - Stichting Zwerfkatten Rijnmond