Zwerfkatten gesignaleerd?

Vanwege het nieuwe coronavirus heeft Stichting Zwerfkatten Rijnmond extra maatregelen genomen. De hygiëne voor de katten is zonder meer gewaarborgd en blijft onveranderd intensief. Onze vrijwilligers en medewerkers volgen het protocol van RIVM over het beperken van menselijk contact om zodoende mogelijke verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Bezoek aan de kattenopvang was al minimaal, maar zal voorlopig enkel op uitnodiging plaatsvinden. Ook bekijken we per dag welke (spoed) meldingen we kunnen inplannen. Zo proberen we alle mogelijke risico’s voor de gezondheid van mens en dier uit te sluiten. Wij hopen op uw begrip voor deze maatregelen.

Wilt u zwerfkatten melden, vul het formulier in. Wij nemen vervolgens contact met u op. Bij spoedeisende gevallen kunt u ons bellen: 010 – 522 15 28

Ontdekt u een nestje kittens zonder moederpoes? Raak de kittens niet aan, onthoud de plek waar ze gezien zijn en laat het nestje verder met rust. Zo voorkomt u dat de poes haar kittens gaat verplaatsen, met het risico dat er een of meer achterblijven. Neem zo snel mogelijk contact met ons op.

Als het één zwerfkat betreft, ga dan eerst na of het geen huiskat uit de buurt is. Huiskatten die buiten komen, houden er de gewoonte op na om bij meerdere adressen op bezoek te gaan. Bij twijfel kunt u bijvoorbeeld een briefje ophangen in naburige winkels of websites over vermiste en gevonden huisdieren raadplegen. Meer informatie kunt u vinden bij Gevonden of vermist.

Ons werkterrein omvat in grote lijnen het gebied tussen Hoek van Holland en de havens van de Botlek / Europoort ten westen, Lansingerland ten noorden, de Krimpenerwaard en de Drechtsteden ten oosten, en de eilanden Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee ten zuiden van Rotterdam. Op onderstaande kaart kunt u zien waar we actief zijn. Weet u niet zeker of de locatie onder ons werkgebied valt? Neem dan telefonisch contact op.

Zwerfkatten melden werkgebied

Klik op de kaart voor ons werkgebied.

© Copyright - Stichting Zwerfkatten Rijnmond