Wilt u een kitten?

Vanwege het nieuwe coronavirus heeft Stichting Zwerfkatten Rijnmond extra maatregelen genomen. De hygiëne voor de katten is zonder meer gewaarborgd en blijft onveranderd intensief. Onze vrijwilligers en medewerkers volgen het protocol van RIVM over het beperken van menselijk contact om zodoende mogelijke verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Bezoek aan de kattenopvang was al minimaal, maar zal voorlopig enkel op uitnodiging plaatsvinden. Ook bekijken we per dag welke (spoed) meldingen we kunnen inplannen. Zo proberen we alle mogelijke risico’s voor de gezondheid van mens en dier uit te sluiten. Wij hopen op uw begrip voor deze maatregelen.

Wij verzoeken u vriendelijk om ons niet te bellen voor het adopteren van een kitten om zo de lijn vrij te houden voor spoedmeldingen. Ook als u al een aanvraag heeft ingediend, hopen we op uw begrip en geduld. We verwachten pas half mei plaatsbare kittens te hebben.

Wilt u een kitten een fijn thuis bieden? Klik op de button ‘Kitten aanvraag’ en vul het formulier in. Hier kunt u aangeven wat uw voorkeuren zijn en in het kort uw huishouden omschrijven. U krijgt van ons bericht zo gauw we plaatsbare kittens hebben die aan uw wensen voldoen. In de winterperiode is de wachttijd mogelijk langer omdat er dan weinig kittens zijn. Heeft u interesse voor een kitten op de pagina ‘Fijn thuis gezocht’? Vermeld het onderaan bij ‘opmerkingen’.
De kittens worden geplaatst vanaf de leeftijd van 8 weken. Ze zijn dan:

  • gesocialiseerd
  • gechipt
  • ontwormd
  • ontvlooid
  • nagekeken door de dierenarts
  • voor de eerste keer ingeënt
  • in het bezit van een vaccinatiebewijs

Wij vragen voor kittens die geplaatst worden een bijdrage van 150 euro. Hierbij zit de sterilisatie of castratie op de leeftijd van 6 tot 9 maanden bij een van onze aangesloten dierenartsen inbegrepen.

Daarnaast krijgt u van ons een ‘kittenpakketje’ mee. Hierin vindt u o.a. kittenvoer voor de eerste dagen, een informatieboekje over kittens en een kortingsbon voor kattenvoer.

U blijft 3 maanden op de wachtlijst en daarna wordt de aanvraag verwijderd. U kunt dan opnieuw een aanvraag indienen als u nog niet bent voorzien van een kitten.

Met het verstrekken van persoonlijke gegevens gaat u akkoord met onze Privacyverklaring

rode kittens transp 500

Kijk ook even op
Fijn thuis gezocht>

Wilt u een kitten

“Ik heb al een fijn thuis.”

© Copyright - Stichting Zwerfkatten Rijnmond