Wilt u een kat?

Vanwege COVID-19 heeft Stichting Zwerfkatten Rijnmond extra maatregelen genomen. Onze vrijwilligers en medewerkers volgen het protocol van RIVM over het beperken van menselijk contact, de hygiëne voor de katten is zoals altijd intensief. Bezoek aan de kattenopvang zal voorlopig enkel op uitnodiging plaatsvinden, bij meldingen houden we rekening met de mogelijkheden om eventuele gezondheidsrisico’s uit te sluiten. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Wij verzoeken u vriendelijk om het formulier te gebruiken en ons niet te bellen voor een aanvraag. Let wel: het kan soms wat langer duren om een geschikte match te vinden. Heeft u een vraag over de voortgang dan kunt u ons mailen: katten@zwerfkattenrijnmond.nl. Voor dringende vragen kunt u ons bellen tijdens kantooruren.

Wilt u een kat een nieuwe toekomst bieden? Met enige regelmaat verblijven er ook tamme, volwassen katten in onze opvang. Wanneer blijkt dat binnengekomen katten aan mensen gewend zijn, gaan wij altijd na of zij door iemand vermist worden. We controleren ze op een identificatiechip en als die ontbreekt of niet goed geregistreerd staat, worden de katten aangemeld bij Amivedi. Als de eigenaar zich niet meldt, zoeken wij een nieuw thuis voor ze.

Heeft u een welkom plekje? Dan kunt u het formulier op deze pagina invullen en verzenden. Wij nemen dan contact met u op. Heeft u nog vragen? Bel dan 010 – 522 15 28.

Uw aanvraag blijft 3 maanden geldig en wordt daarna verwijderd. Bent u dan nog op zoek naar een kat, kunt u opnieuw een formulier insturen. Let wel: in aanvragen voor een binnenkat kunnen wij maar beperkt voorzien.

Voor katten vanaf 6 maanden vragen wij een bijdrage in de kosten van 120 euro. Voordat ze vertrekken naar hun nieuwe thuis zijn ze:

  • gecastreerd
  • gechipt
  • ontwormd
  • ontvlooid
  • nagekeken door de dierenarts
  • ingeënt
  • in het bezit van een vaccinatiebewijs

Wilt u een kat?

Neem ook even een kijkje op: Fijn thuis gezocht