Wilt u een kat?

Vanwege het nieuwe coronavirus heeft Stichting Zwerfkatten Rijnmond extra maatregelen genomen. De hygiëne voor de katten is zonder meer gewaarborgd en blijft onveranderd intensief. Onze vrijwilligers en medewerkers volgen het protocol van RIVM over het beperken van menselijk contact om zodoende mogelijke verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Bezoek aan de kattenopvang was al minimaal, maar zal voorlopig enkel op uitnodiging plaatsvinden. Ook bekijken we per dag welke (spoed) meldingen we kunnen inplannen. Zo proberen we alle mogelijke risico’s voor de gezondheid van mens en dier uit te sluiten. Wij hopen op uw begrip voor deze maatregelen.

Wilt u een kat een nieuwe toekomst bieden? Met enige regelmaat verblijven er ook tamme, volwassen katten in onze opvang. Wanneer blijkt dat binnengekomen katten aan mensen gewend zijn, gaan wij altijd na of zij door iemand vermist worden. We controleren ze op een identificatiechip en als die ontbreekt of niet goed geregistreerd staat, worden de katten aangemeld bij Amivedi. Als de eigenaar zich niet meldt, zoeken wij in samenwerking met dierenopvangcentra in de regio een nieuw thuis voor ze. Een leven als huiskat is voor tamme katten immers te prefereren boven een zwervend bestaan.

Heeft u een welkom plekje? Dan kunt u het formulier op deze pagina invullen en verzenden. Wij nemen dan contact met u op. Heeft u nog vragen? Bel dan 010 – 522 15 28. Voordat de katten vertrekken naar hun nieuwe thuis zijn ze:

  • gecastreerd
  • gechipt
  • ontwormd
  • ontvlooid
  • nagekeken door de dierenarts
  • ingeënt
  • in het bezit van een vaccinatiebewijs

Voor katten vanaf 6 maanden vragen wij een bijdrage in de kosten van 115 euro. Bekijk hier welke katten momenteel een fijn thuis zoeken.

Wilt u een kat?

“Mag ik bij u huishouden?”
© Copyright - Stichting Zwerfkatten Rijnmond